KRING LOPEN, een interactieve voorstelling over de menselijk kant van duurzaamheid

Achtergrond

Alles en iedereen heeft het over duurzaamheid, klimaat, energie, over andere vormen van voedselproductie. Maar als het om maatregelen gaat krijgen we meestal ruzie. Kan dat niet anders? Daar heeft Stichting IJsselhoeven samen met de Boerengroep & Inspringtheater uit Wageningen een interactieve voorstelling over gemaakt.

Een professor, een ambtenaar, een boerengezin, een ondernemer, een ouder echtpaar op het platteland en een jong boerenstel komen aan het woord. Lukt het om een zonnepark te bouwen of een windmolen te plaatsen? Wat krijgt het platteland en haar bewoners nu weer over zich heen?

Boek

Er is ook een programmaboek gemaakt. In het boek Kring Lopen is een essay opgenomen van Maarten de Graaff en Patricia Lemmens van de Boerengroep, waarin de duurzaamheidsopgave waar we voor staan, is beschreven. Ook lichten we het theaterstuk zelf toe. Een fraai, mooi opgemaakt boek. Te bestellen via de webwinkel van IJsselhoeven of (met een geringe korting) op de speellocatie.

Première

Op zaterdag 31 augustus was de première. De voorstelling was onderdeel van het IJsselhoevenFestival dat gevierd werd op klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Zie foto's hiernaast, met dank aan Mieke de Vries en Mirjam ten Hove.

Kring Lopen, het vervolg ……

De première van Kring Lopen op het IJsselhoevenFestijn was bijzonder. Heel veel mensen, warm/heet en aan het einde van een lange dag. De komende uitvoeringen worden nog beter. Wilt u erbij zijn, kijk waar u zich kunt aanmelden. We hebben de volgende optredens gepland:

Theater Kring Lopen wordt op vrijdagavond 4 oktober opgevoerd bij Natuurboerderij De Mhene aan de Lendeweg 4a in Hall, gemeente Brummen. Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door lokale energiecoöperatie BrummenEnergie in samenwerking met Stichting IJsselhoeven. Iedereen die de première van dit interactieve theater gemist heeft, is van harte welkom op 4 oktober in Brummen! De avond start om 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro per stuk, inclusief een kopje thee of koffie bij aankomst. Aanmelden via: https://brummenenergie.nl/activiteiten/events

Let op: voorstelling 13 oktober is uitverkocht! Zondagmiddag 13 oktober 2019, van 15.00 – 17.00 uur op de Johannahoeve, Johannahoeve 1 in Deventer. U bent te gast bij Stichting IJssellandschap, de landgoedorganisatie met bezittingen in de omgeving van Deventer. Het thema van theater Kring Lopen is ook actueel voor IJssellandschap en haar partners zoals boeren en overheden. U kunt gratis deelnemen aan het theater en de discussie. Aanmelden via info [at] ijssellandschap.nl. Max 80 deelnemers.

Donderdag 14 november 2019 van 19.00 - 21.00 uur wordt Kring Lopen opgevoerd in Middelburg. Adres: Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg. De uitvoering gebeurt in opdracht van ZB (Planbureau en Bibliotheek Zeeland) in samenwerking met de Milieufederatie Zeeland. Voor meer informatie, zie https://www.dezb.nl/agenda/agenda-algemeen-overzicht/interactief-theater.... Deelname is gratis, aanmelden is verplicht via secretariaat [at] dezb.nl.

Voorstelling boeken

Mocht u de voorstelling willen boeken, neemt u dan contact op met Gerard Hendrix via mail gerardhendrix [at] hx.nl of telefoon 06 - 2538 3075