KRING LOPEN, een interactieve voorstelling over de menselijk kant van duurzaamheid

Achtergrond

Alles en iedereen heeft het over duurzaamheid, klimaat, energie, over andere vormen van voedselproductie. Maar als het om maatregelen gaat krijgen we meestal ruzie. Kan dat niet anders? Daar heeft Stichting IJsselhoeven samen met de Boerengroep & Inspringtheater uit Wageningen een interactieve voorstelling over gemaakt.

Een professor, een ambtenaar, een boerengezin, een ondernemer, een ouder echtpaar op het platteland en een jong boerenstel komen aan het woord. Lukt het om een zonnepark te bouwen of een windmolen te plaatsen? Wat krijgt het platteland en haar bewoners nu weer over zich heen?

Boek

Er is ook een programmaboekje gemaakt. In het boek Kring Lopen is een essay opgenomen van Maarten de Graaff en Patricia Lemmens van de Boerengroep, waarin de duurzaamheidsopgave waar we voor staan, is beschreven. Ook lichten we het theaterstuk zelf toe. Een fraai, mooi opgemaakt boek. Te bestellen via de webwinkel van IJsselhoeven of (met een geringe korting) op de speellocatie.

Nieuwe voorstellingen

We hebben de voorstelling nu vijf  keer gespeeld tot grote tevredenheid van het publiek. Ze is is steeds beter geworden.

Zo zegt Jaap Starkenburg die Kring Lopen boekte voor Stichting IJssellandschap:

"Theater Kringlopen brengt de dilemma`s rondom plannen voor energie-opwekking in het buitengebied indringend voor het voetlicht en betrekt een gemengd publiek van burger en boer, man en vrouw, oud en jong actief bij deze grote vraagstukken. Kringlopen doet een beroep op onderliggende solidariteit: wij allen moeten in beweging komen en de lusten en lasten eerlijk verdelen."

En Els Holsappel van Brummen Energie:
 
"Theater KringLopen brengt op originele maar overtuigende wijze de dilemma's rondom de energietransitie in beeld. Het is buitengewoon knap hoe de verschillende perspectieven die te zien zijn alle belangen en dilemma's in beeld brengen, zonder oordeel. Theater KringLopen is een fantastisch startpunt om het open gesprek over de energietransitie met elkaar aan te gaan."

Voor de komende maanden hebben we geen optredens gepland. We denken er de komende weken samen met het Inspringtheater/Boerengroep over na hoe we verder gaan.

Voorstelling boeken

Als u meer informatie wil of u overweegt de voorstelling te boeken, neemt u dan contact op met Gerard Hendrix via mail gerardhendrix [at] hx.nl of telefoon 06 - 2538 3075