KRING LOPEN, een interactieve voorstelling over de menselijk kant van duurzaamheid

Achtergrond

Alles en iedereen heeft het over duurzaamheid, klimaat, energie, over andere vormen van voedselproductie. Maar als het om maatregelen gaat krijgen we meestal ruzie. Kan dat niet anders? Daar heeft Stichting IJsselhoeven samen met het Inspringtheater/Boerengroep van Wageningen Universiteit & Research, een interactieve voorstelling over gemaakt. Een professor, een ambtenaar, een boerengezin, een ondernemer, een ouder echtpaar op het platteland en een jong boerenstel komen aan het woord. Lukt het om een zonnepark te bouwen of een windmolen te plaatsen? Wat krijgt het platteland en haar bewoners nu weer over zich heen?

Nieuwe voorstellingen

We hebben de voorstelling nu vijf keer gespeeld tot grote tevredenheid van het publiek. Ze is steeds beter geworden. Els Holsappel van Brummen Energie, die samen met Mirjam ten Hove de voorstelling mogelijk maakte in Hall zei erover:

"Theater KringLopen brengt op originele maar overtuigende wijze de dilemma's rondom de energietransitie in beeld. Het is buitengewoon knap hoe de verschillende perspectieven die te zien zijn alle belangen en dilemma's in beeld brengen, zonder oordeel. Theater KringLopen is een fantastisch startpunt om het open gesprek over de energietransitie met elkaar aan te gaan."

Van de voorstelling op Kampereiland maakte Landwerk bijgaand artikel. Omroep Zeeland maakte opnames van de (zaal-)voorstelling in Middelburg, klik hier voor youtube filmpje.

Na de start in het najaar van 2019, gaan we in de eerste helft van 2020 door met KringLopen. Vanaf half maart 2020 treedt het gelegenheidsgezelschap van Inspringtheater/Boerengroep en van IJsselhoeven weer op. Meer informatie over de voorstellingen leest u in bijgaand pamflet.

Voorstelling boeken

Als u meer informatie wil of u overweegt de voorstelling te boeken, neemt u dan contact op met Gerard Hendrix via mail gerardhendrix [at] hx.nl of telefoon 06 - 2538 3075

Er is ook een programmaboekje gemaakt. In het boek Kring Lopen is een essay opgenomen van Maarten de Graaff en Patricia Lemmens van de Boerengroep, waarin de duurzaamheidsopgave waar we voor staan, is beschreven. Ook lichten we het theaterstuk zelf toe. Een fraai, mooi opgemaakt boek. Te bestellen via de webwinkel van IJsselhoeven voor slechts 7,50 euro of (met een geringe korting) op de speellocaties.