‘Middageetn’ op IJsselhoeve De Barchel in Wilp

Afgelopen zondagmiddag was het zover. Een select gezelschap IJsselhoeven liefhebbers schoof aan tafel op de deel van deze mooie oude IJsselhoeve.

Het geheel had het thema 1900 meegekregen. De aankleding, het menu, de locatie, het entertainment: alles ademde de sfeer van rond 1900.

Zo’n dertig mannen en vrouwen schoven op de deel van de Barchel aan de dis. Wat kreeg men voorgeschoteld? Nu, het gezelschap werd ontvangen met een glaasje ‘Iesselcider’, hoe toepasselijk. Daarna was er groentesoep in rundvlees bouillon. Eigengemaakte zuurkool met aardappel en worst. Hete bliksem met gehaktballetjes in een koolblad. En… als heerlijk toetje: beschuit met daarop een schep appelmoes met warme vanillevla met walnoten. Alle ingrediënten vanzelfsprekend uit de eigen omgeving. Het geheel werd afgesloten met koffie/thee met arretjescake.

Het creatieve en historisch verantwoorde menu was ontsproten aan het brein van kok Eveline Moria. Zij werd bijgestaan door 5 assistenten in passende kledij.

Voor entertainment was ook gezorgd: zoals gebruikelijk in die tijd werd de muziek door een heuse accordionist verzorgd (Jan van Leeuwen).

Met heel veel dank aan de gastheer/gastvrouw en het organiserende team, bleef het nog lang heel genoeglijk op ‘De Barchel’ in Wilp.

Geplaatst op 22 juni 2023