Asbest informatiedag zaterdag 10 maart

Op zaterdag 10 maart organiseert Stichting IJsselhoeven een asbest informatiedag in museum-boerderij De Kribbe te Wilp. De dag is gericht op boerderij eigenaren, zowel aktieve agrariërs als particulieren (woonboerderijen). Het thema asbest wordt door 4 sprekers vanuit verschillende invalshoeken belicht. Er is een informatiemarkt waar diverse bedrijven uit de asbest-, bouw- en energie-branche aanwezig zijn. Hier kunt u rechtstreeks overleggen met deskundige vertegenwoordigers. De dag is gericht op concrete informatie over alle praktische aspecten van asbestsanering. Iedereen met vragen of plannen rondom asbest daken wordt van harte uitgenodigd!

Door de overheid is aangekondigd dat uiterlijk 2024 alle asbest dakbedekking gesaneerd dient te zijn. De jongste asbesthoudende golfplaten zijn bijna 30 jaar oud, en dan neemt het gevaar voor breuk en schilfers sterk toe. Vanuit wettelijke verplichting én uw eigen gezondheid is het nodig tijdig actie te ondernemen. Stichting IJsselhoeven constateert dat vooral particulieren nogal aarzelen met asbestsanering. Men weet niet precies wat wel en niet verplicht is, en hoe het aangepakt moet worden. Velen zien de kosten als bezwaarlijk, hoewel die soms overschat worden. Een andere belangrijke reden om het uit te stellen is dat men opziet tegen het 'gedoe'.
 
Als u concrete plannen heeft voor het laten verwijderen van asbest, vervangen van een dak en/of combinatie met zonnepanelen, dan is de informatiedag op 10 maart een prima gelegenheid om allerlei praktische vragen beantwoord te krijgen. Als u eigenlijk nog moet beginnen met uzelf oriënteren, dan is de dag een uitstekend startpunt om te zien wat het voor uw situatie betekent.
 
Het programma op zaterdag 10 maart duurt van 10 tot 15 uur. De sprekers richten zich op 4 onderdelen:

  • wetgeving, beleid, vergunningen
  • praktische uitvoering asbestsanering
  • bouwkundige aspecten van nieuwe dakbedekking
  • projectmatige aanpak inclusief subsidies, fiscale zaken, combinatie met zonnepanelen

Er zal ruim gelegenheid zijn voor vragen en discussie. Tijdens de lunchpauze en na afloop is er volop tijd de bedrijvenmarkt te bezoeken.
 
Met dank aan de Provincies Gelderland en Overijssel voor financiële ondersteuning, kan de dag gratis aangeboden worden. U betaalt geen toegang en koffie/thee en lunch zijn gratis. Alleen toegang als u zich vooraf aanmeldt per e-mail. U ontvangt dan nadere informatie over programma en locatie. Stuur uiterlijk 5 maart een bericht met uw naam en adres naar asbest [at] ijsselhoeven.nl

 

Hieronder alle organisaties en bedrijven die meewerken aan de asbest informatiedag. Klik op een logo om naar desbetreffende website te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst op 20 februari 2018