Boeiende excursie openluchtmuseum

Op donderdagavond 16 juni 2016 is door de werkgroep Oud-Roze een excursie georganiseerd naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

We hebben diverse boerderijen bekeken met als thema: de mooie of zondagse kamer. De mooie kamer of zondagse kamer werd slechts bij speciale gelegenheden gebruikt. We worden ontvangen in de centrale hal met koffie/thee en roze petitfours. Mirjam heet ons van harte welkom. Na een fikse regenbui vertrekken een twintigtal belangstellenden, onder leiding van een gids, naar de boerderijen uit Groningen en Friesland. De sfeer in de avond in het Openluchtmuseum is heel bijzonder. We zijn de enige bezoekers. De donkere wolken begeleiden ons tijdens de wandeling, langs typisch Hollandse tafereeltjes.

We worden toegelaten in de mooie kamer van de Groninger boerderij. Daarna moeten we, in het donker weliswaar bijgelicht door enkele mobiele telefoons, via het achterhuis naar de mooie kamer in de Friese boerderij. Helaas was daar juist een tentoonstelling beëindigd. We konden wel in de verschillende vertrekken maar er was geen aankleding. Via de kamers uit Hindeloopen met mooi tegelwerk aan de wanden en schilderwerk op het meubilair, komen we in het rijk ingerichte huis van de familie Honig in de Zaanstreek. Daarna bezoeken we Noord-Hollandse stolpboerderij. Vervolgens naar de Staphorster woning. Zwaan geeft uitleg over het interieur uit Staphorst en vertelt hier leuke anekdotes.

Helaas is het dan alweer tijd om af te sluiten, we praten nog even na en Mirjam bedankt iedereen voor deelname. Al met al was het opnieuw een geslaagde IJsselhoeven-avond.

Werkgroep Oud-Roze

Geplaatst op 30 juni 2016