Boekpresentatie 'Als gebinten konden vertellen'

Vrijdag 20 maart is op De Kleine Wildenberg in Diepenveen het eerste exemplaar van het boek 'Als gebinten konden vertellen' in ontvangst genomen door Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Het betreft een verzameling verhalen op en rond IJsselhoeven. Er is vooral gelet op bijzondere bouwtechnische kenmerken waar een interessant verhaal achter zit. Alles is waargebeurd en verteld door huidige of vroegere bewoners van de boerderijen. Maar niet alles is persé historisch verantwoord of gecontroleerd. Zoals dat gaat met verhalen ... elke verteller maakt ze weer ietsje mooier.

Op de boekpresentatie heeft Willemien Hartmans verteld over hoe het boek tot stand is gekomen. Verhalen en beelden schetsen een levendig beeld van IJsselhoeven vroeger en nu. Waardering voor de geschiedenis en de bijzonderheden is hopelijk een stimulans om boerderijen goed te onderhouden en te renoveren. Alle bewoners van de boerderijen die zijn beschreven in het boekje, waren uitgenodigd. Zij hebben de verhalen aangereikt en de schrijvers gastvrij ontvangen en rondgeleid. Tijdens de boekpresentatie zijn de verhalen kort ingeleid door Wim Nugteren en is een boek overhandigd aan de bewoners van de betreffende boerderijen.

Het boek is gemaakt door de projektgroep Rood van Stichting IJsselhoeven, met financiele ondersteuning van de provincie. De verhalen zijn opgetekend door Willemien Hartmans, Wim Jansen, Anton Meijerink, Wim Nugteren en Andries Slingerland. Vanaf heden is het boek te koop voor 12,50 euro via de webwinkel, klik hier om te bestellen.

Geplaatst op 23 maart 2015