De IJssel van mij

De IJssel van mij

Stichting IJsselhoeven organiseert op zaterdagmiddag 18 oktober het evenement ‘De IJssel van mij’. Dit is een kunstwedstrijd specifiek gericht op jongeren. Kids en jongeren in de IJsselstreek dagen we uit een eigen IJsselcreatie te maken. Het mag van alles zijn: verhalen, bouwwerk, schilderij, tekening, muziek, fotografie, film, gedicht, strip, rap. Onderwerp is in ieder geval de IJssel in de brede zin van het woord: de typische steden, boerderijen, dijken, natuur, cultuur etc.. Er zijn 3 leeftijdscategoriën: 6-12 jaar (basisonderwijs), 12-18 jaar (voortgezet onderwijs) en 18-25 jaar. Insturen kan tot dinsdag 7 oktober (let op: verruimde inzendtermijn! We horen van de jonge kunstenaars dat er iets meer tijd nodig is).

Een deskundige jury beoordeelt de kunstwerken. De jury bestaat uit mensen uit de kunstwereld en IJsselkenners. Lokale kunstenares Sjoerdje Hak en dichter/IJsselhoevebewoner Johan Jonker behoren tot de jury. De prijs bestaat uit een workshop van een professional (kunstenaar) in gekozen discipline.

Je kunstwerk (voorzien van naam, adres, telefoonnummer, emailadres en leeftijd) opsturen: Stichting IJsselhoeven, Damshoekweg 2, 8121 SB Olst-Den Nul

Of afgeven bij:

  •  Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Olst-Den Nul (dagelijks geopend van 10 tot 17 uur)
  •  TIP Zutphen, Houtmarkt 75, Zutphen (dagelijks geopend 9.30-17 uur, zondag en maandag 11-16 uur)
  •  Kunstlab Doesburg, Meipoortstraat 7, Doesburg (openingstijden di t/m za van 12-17 uur)
  •  Mies Karrenbelt, Mr H.F. de Boerlaan 54, Deventer (op afspraak via mail k_mies [at] zonnet.nl)

 INLEVEREN UITERLIJK DINSDAG 7 OKTOBER

 

Geplaatst op 1 oktober 2014