De Vonderhoek gaat op de schop

‘De Vonderhoek gaat op de schop’ is een nieuwe theatervoorstelling van Agrarisch Erfgoed Nederland die vanaf 2022 zal worden opgevoerd. Misschien ook wel op een IJsselhoeve.

De voorstelling gaat over alle veranderingen die aanstaande zijn op het platteland. Er moet ruimte zijn voor alles waar we mee bezig moeten: zonneparken, windmolens, retentiegebieden, extensivering van landbouw, woningbouw en noem maar op. Daar maken we nu al ruzie over en als het zo doorgaat nog veel meer. In de Vonderhoek, een buurtschap gaan bewoners er zelf mee aan de slag. Het is een blijspel, dus het gaat goed? En wat betekent het voor de oude boerderijen?

Het stuk is geschreven door Gerard Hendrix, bewerkt door Suzanne Prak die ook de regie heeft. Spelers komen uit de buurt en van verder weg. Topspelers in ieder geval.

We hebben nog geld nodig om het stuk te in te studeren, voor de decors, licht & geluid en de productie. Daarom zijn we onder andere een crowdfunding gestart. Via Voordekunst willen we in ieder geval € 4.500 bijeenbrengen. Zou u dat willen steunen? Zie https://ap.lc/PtVwE.

Uw bijdrage is zeer welkom!

Gerard Hendrix

gerardhendrix [at] hx.nl

 

 

 

Geplaatst op 27 oktober 2021