Een drukke week, Excursie en Eten op een IJsselhoeve

Het was een druk weekje voor Stichting IJsselhoeven!

Op dinsdagavond (29 november 2011) gingen de gastheren en –vrouwen die zich de afgelopen periode aanmeldden, om mee te werken aan de uitwerking van het idee “Eten op een IJsselhoeve” samen aan tafel om het concept handen en voeten te geven. Inmiddels is een vijftal bewoners van IJsselhoeven verspreid over de IJsselvallei enthousiast om kleine, maar ook grotere groepen geïnteresseerde gasten een kijkje in de keuken en in hun bijzondere boerderij te gunnen. Onder het genot van een ‘maaltijd uit de streek’ kan met de gasten van gedachten gewisseld worden over de ontwikkeling van de streek, de cultuurhistorie, de historie van de boerderij enzovoorts.
Het concept werd tijdens een etentje op de boerderij van Guusta Zuurbier en Johan Jonker aan de Damshoekweg verder uitgewerkt. Binnenkort zullen de folders bij een aantal overnachtingsadressen en dergelijke in de IJsselvallei liggen voor geïnteresseerde gasten. Wordt vervolgd dus.

deskundigen-bij-Scherpenzeel 

Daarna, op zaterdag 3 december (in de praktijk de eerste echte herfstdag van 2011 met veel regen en harde wind) trotseerden een redelijk aantal “echte” liefhebbers van de IJsselhoeven, die elementen. Zij kwamen op het startpunt, de wel heel bijzondere boerderij van de familie Slingerland aan de Scherpenzeelseweg bijeen, om samen met Wim Jansen, die ochtend een drietal andere bijzondere boerderijen kort te bezoeken. Tijdens deze excursie deelde Wim Jansen, als vanouds, weer heel veel bijzondere bouwkundige details met het gezelschap. Men kreeg het er bijna warm van!

 

 

Geplaatst op 6 december 2011