Een nieuwe start in het zuiden van de IJsselvallei

Zaterdag 27 augustus 2011 is er in Gorssel een bijeenkomst om te kijken of het lukt om ook in het zuiden van de IJsselvallei een club op gang te krijgen die met de IJsselhoeven in dat gebied bezig gaat. Voor diegene die de geschiedenis kennen, het is eerder gedaan, zo’n drie jaar geleden. Er is toen een bestuur met alles erop en eraan gevormd, een eigen website, een eigen logo en naam (IJsselhoeven Gelderland) en er is een aantal activiteiten uitgevoerd. De laatste, een boerderijinventarisatie, vindt nu plaats.

Maar een eigen project is niet echt van de grond gekomen en het gevaar dreigt dat er helemaal niets meer overblijft, terwijl de behoefte is er. Ook zijn er mensen die eraan willen trekken, denken we. Maar alle bestuurlijke perikelen vragen teveel en verkeerde energie. Daarom wordt na zaterdag, als het lukt, een werkgroep gevormd die onder auspiciën van Stichting IJsselhoeven (deze dus) aan een nieuw programma gaat werken. Of dat betekent dat de beide besturen in elkaar schuiven of een anderen formule, dat boeit niet. We zullen wel zien.
Eerst zaterdag een fietstocht om de boerderijperikelen ter plaatse te ervaren en vanuit die betrokkenheid aan de slag te gaan in het zuiden.

 

Geplaatst op 24 augustus 2011