Eten op IJsselhoeve Groot Nijhof

Er is al eerder uitgebreid bericht over de bijzonderheden van IJsselhoeve Groot Nijhof in Doesburg. Nu kunt u het ook zelf zien en meemaken! Ursula en Jeroen Beekman veranderen hun boerderij een aantal avonden in een huiskamer restaurant. U bent van harte welkom om aan te schuiven voor een diner en rondgang door boerderij, erf en tuin. Dat kan op vrijdagavond 4 september, vrijdagavond 9 oktober en vrijdagavond 13 november.

Boerderij Groot Nijhof ligt net buiten de vestingwerken van Doesburg aan de Eekstraat. Op de boerderij wonen Jeroen en Ursula met hun drie kinderen in het achterhuis dat in 2010 is verbouwd tot woning. In het voorhuis wonen de ouders van Jeroen. De IJsselhoeve is circa 500 jaar oud. Veel oude elementen zijn nog bewaard gebleven, zoals de bedstedes van de knecht en de meid, gebinten met merktekens, het bakhuisje en de voorraadkelder.

Het diner op Groot Nijhof is onderdeel van ‘Eten op IJsselhoeven’. Zo’n 15 boerderijen langs de IJssel tussen Doesburg en Zwolle doen hier aan mee. Zij organiseren met regelmaat een etentje op hun locatie. Uw gastvrouw/heer kookt een maaltijd met zo veel mogelijk lokale producten; uit eigen moestuin, landbouwbedrijf en uit de buurt. De kosten bedragen € 35,= p.p. Opbrengsten worden geïnvesteerd in de IJsselhoeve. Reserveren gaat via de website: www.etenopijsselhoeven.nl

Geplaatst op 28 augustus 2015