Excursie Groene Project: informatief en inspirerend !

excursie groen

Terwolde – Op zaterdag 14 mei was het zover. De Projectgroep Groen van onze Stichting ging met een bus vol (37 personen in totaal) op pad om resultaten van het vorige project te bekijken en inspiratie op te doen. De excursies startte op 10.00 uur in Terwolde.

De rondrit leidde de belangstellenden van Terwolde via Oene naar Nijbroek en aan het einde weer terug naar de kerk in Terwolde. Onderweg werden acht erven nader bekeken; de helft vanuit de bus, de andere vier werden bezocht.

Jacomien Voorhorst lichtte het nodige toe, zowel rondom het vorige als het Groene Project dat op dit moment op stapel staat. Ruud Borkes van Landschapsbeheer Gelderland vertelde in de bus veel over het landschap en de erven die gepasseerd werden. Het waren heel verschillende erven: een camping annex veehouderij, een woonhuis met paarden, een grote IJsselhoeve met slingertuin, een boerderij met mooi ingedeeld erf met oude fruitbomen.

Rond 15.00 uur arriveerde het gezelschap, na een inspirerende dag, weer in Terwolde.

NB. Voor het Groene project dat in 2011 en 2012 wordt uitgevoerd kunnen geïnteresseerde vanuit Gelderland zich nog aanmelden. Zegt het voort !!!  Aanmelden kan simpel via een mailtje aan ariannedoeleman [at] ijsselhoeven.nl (Arrianne Doeleman).

 

 

 

Geplaatst op 15 mei 2011