Het eerste IJsselFilmFestival

Reserveer een datum, reserveer een kaartje! Voor het IJsselFilmFestival dat op zaterdag 21 augustus in Zwolle, op zondag 29 augustus in Terwolde en op zondag 5 september in Doesburg plaats heeft.

Met filmmateriaal over de IJssel, onder andere van Stichting IJsselhoeven, de waterschappen en van zoveel andere bronnen, hebben we twee nieuw films gemaakt over de IJssel, de mooiste rivier van Nederland. Die films worden vertoond maar verder is er op ieder locatie informatie en muziek. Zo zingt het vrouwenkamerkoor Hera bij beelden van de IJssel, water en natuur. Voor kinderen is er een echte stopmotion studio. Verder zijn er gesprekken over verhalen en films. Want de werkgroep IJsselFilm, die het festival organiseert wil mensen verleiden ‘verhalen te vertellen met beelden’.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.ijsselfilm.nl

PS Maar nu we het er toch over hebben, ik zou het ontzettend leuk vinden als we bij de filmdag in Terwolde en Doesburg wat ondersteuning kunnen krijgen van vrijwilligers. Er is van alles te doen en we kunnen uw hulp goed gebruiken voor voorkomende werkzaamheden. Voor een deel van de dag, voor de hele dag. U mag zich opgeven bij gerardhendrix [at] hx.nl

Geplaatst op 28 juli 2021