IJsselhoevenFestijn 31 augustus

U bent van harte uitgenodigd voor het IJsselhoevenFestijn op zaterdag 31 augustus op de boerderij van het voormalige klooster Nieuw Sion te Diepenveen. Het belooft een hele leuke dag te worden met een gevarieerd programma. 's Morgens zijn er lezingen en presentaties over de 3 projecten die we afsluiten: riet, luiken en kloosterboerderijen. Er worden 3 boekjes gepubliceerd en er gaat een film-documentaire over riet in premiere.

's Middags nemen we afscheid van Wim Jansen die jarenlang onvermoeibaar de stichting heeft ondersteund als historisch bouwkundige. Ook vieren we het 15 jarig bestaan van Stichting IJsselhoeven. Om 15 uur start de premiere van de theatervoorstelling KRING LOPEN, een interactief stuk over wat de energietransitie allemaal teweeg brengt.

Tussendoor is ruimschoots de tijd om demonstraties (rietsnijden, rietdekken, constructie en onderhoud luiken) en informatiestandjes. U kunt mee met een excursie door de gebouwen van het klooster, en u kunt Iessel cider proeven.

Toegang is gratis en het is vrij in- en uitlopen: u kunt zelf bepalen of u het hele programma bijwoont of slechts een deel. Maar mis het zeker niet!

Klik hier voor meer informatie en gedetailleerd programma

Geplaatst op 19 augustus 2019