Monumentenweekend in Angerlo met ‘Expo in Monument’

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. In Angerlo is de prachtige route ‘Expo in Monument’ te bezoeken. Tijdens  de route bezoekt u vier monumenten met exposities en workshops.

Monumenten en activiteiten

Rijksmonument 'Mariëndaal' is een 18e eeuwse onderkelderde in rood baksteen opgetrokken woning. Het huis maakt, samen met de slingervijver en solitaire eik, deel uit van kleinschalige aanleg in 18e eeuwse landschapsstijl. Expositie: kant-objecten Lidwien Roording, keramiek Franca Bos, haakwerk Helma de Haardt en quilts door Joke van de Kracht. Adres: Mariëndaalseweg 16, 6986 CB Angerlo.

Gemeentelijk monument 'Enghuser Molenacker' is een boerderijencomplex uit 1850. De boerderij maakt deel uit van het historische boederijenlint aan 'Het Klooster'. Expositie: vilt en buitenkunst Riet van Schie, keramiek Greet Hijmans. Demonstraties: vilten, raku-stoken, plantaardig verven van wol en bijenstal. Adres: Het Klooster 10, 6986 BN Angerlo.

Rijksmonument de Galluskerk behoort tot de oudste kerkgebouwen van ons land. Het middenschip stamt uit de vroeg-romaanse periode (900 na Chr.) met aan de noordkant een zijbeuk uit de twaalfde eeuw, het koor werd omstreeks 1400 na Chr. in gotische stijl gebouwd. Expositie: de Stichting Expo-Angerlo exposeert in de kerk met het schilders collectief 'ONS' en Marieke van Zwieten met keramiek en brons. Adres: Dorpsstraat 31, 6986 AK Angerlo.

Gemeentelijk monument T-boerderij 'Grinshuus' is een tweekappige IJsselhoeve met origineel bakhuisje uit ca. 1900. Het 'Grinshuus' is al vermeld in 1732. De hoeve is gebouwd in ambachtelijke traditionele bouwstijl. Expositie: olieverfschilderijen door Annie Roelofsen en houten beelden door Frans Giesen. Doorlopende demonstraties wilgentenen vlechten door Henk Harbers. Adres: Didamseweg 17, 6986 AD Angerlo.

Route

De route is voor zowel per fiets als per auto  te volgen. Voor een sportieve wandelaar is het eveneens een leuke wandelroute. Door de verschillende exposities en workshops is de route ook interessant voor kinderen. U start bij een van de vier monumenten. De route is zo ontworpen dat u altijd eindigt bij uw startpunt.

Openingstijden ‘Expo in Monument’

Zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 van 10.30 tot 16.30 uur.

Meer informatie

Op de Facebook pagina Expo in Monument vindt u meer informatie.

 

Geplaatst op 27 augustus 2018