Op pad langs de IJzer. Wie gaat mee?

‘De IJssel anders’ stelt het landschap met alles erop en erin, centraal. Het is een project van Gerard Hendrix en Albert Corporaal. Zie de ijsselanders.nl voor het project als geheel.

We schrijven, we gaan theater maken en gaan ook wandelen. Met iedereen die wil (tot een maximum) gaan we eind april, van 26–30 april 2024, wandelen, niet langs de IJssel maar langs de IJzer in Vlaanderen.

We willen leren, zien, horen, ervaren, meemaken hoe een landschap – in dit geval dat van de IJzer - in elkaar zit, haar verleden en ook haar toekomst. Want er is ook wel wat aan de hand. Het hoge water in november en december heeft iedereen weer wakker gemaakt. Bij de IJzer en de IJssel. Het wordt een wandeling met informatie over water, rivierveiligheid, ecologie, geschiedenis en toekomst, landbouw en recreatie.

Een ontmoeting van Nederlandse IJssel - en Vlaamse IJzer-liefhebbers.

De hele wandeling duurt vijf dagen, van de monding tot de bron. Totaal zo’n 100 kilometer, 20 km per dag.
Etappe 2 en 3 zijn extra bijzonder. Dan nodigen we Vlaamse collega’s uit om mee te lopen en voor het avondprogramma. Dat is op zaterdag 27 en zondag 28 april. Van Diksmuide via Fintele naar Roesbrugge.
Wij zorgen voor het programma, voor sprekers, collega’s, informatie vooraf, een bewandelbaar parcours, overnachting-met-ontbijt, lunch en een plezierig gezelschap. 
De reis regelt u zelf. Andere kosten worden achteraf in rekening gebracht. Reken op € 80,- tot € 100,- pp. per dag. Het inhoudelijke programma wordt u aangeboden.

Opgave en meer informatie info [at] deijsselanders.nl;  06 25 38 30 75

Geplaatst op 5 februari 2024