Presentatie Architectuur IJsselhoeven op 13 januari 2010

Een van de laatste onderdelen van het succesvolle project KIJK, waarbij we ingaan op de manier waarop IJsselhoeven een bijdrage kunnen leveren aan gebiedsontwikkeling, is het onderdeel Architectuur.

Bij dat onderdeel gaan we in op het specifieke karakter van de IJsselhoeven op architectonisch gebied en hoe we met functieverandering of aanpassing om kunnen gaan.

Daarvoor heeft Tak Architecten een architectuuronderzoek gedaan naar de kenmerken van de IJsselhoeven. Daarna hebben vier architectenbureaus voorbeelden uitgewerkt. Het heeft vier casussen opgeleverd, van de volgende situaties:

Bureau B+O werkte aan de aanpassing van een landbouwbedrijf op een IJsselhoeve in Wijhe; Tak Architecten ontwikkelde een plan voor een zorg-boerderij, -landgoed in Emst; I'M architecten Deventer maakte een uitwerking voor woningbouw, gekoppeld aan de Brabantse Wagen in Welsum en tenslotte bureau Boerman en Wim Jansen maakten een nieuw ontwerp voor een schuur bij een landbouwbedrijf in Schalkhaar.

Voor we het verhaal definitief maken willen de resultaten graag aan u presenteren en bespreken. We doen dat op woensdag 13 januari in Het dorpshuis in Welsum. (In Welsum dijk af, einde weg naar links, einde weg dorpshuis)

vanaf 15.00 uur tot 17.30 uur bespreken de bureaus de plannen onderling, waarbij we de opdrachtgevers en verder vakgenoten uitnodigen die geïnteresseerd zijn in ruimtelijke kwaliteit.

vanaf 19.30 uur tot 21.45 uur presenteren de bureaus de plannen aan een breder publiek waarbij iedereen die kennis wil nemen van de uitwerkingen welkom is.

De beide bijeenkomsten hebben dus een iets ander accent, maar als u niet in de gelegenheid bent om bij de bijeenkomst te zijn waarbij u vanwege uw achtergrond liever aanwezig had willen zijn, geeft u dat even door. Het is altijd mogelijk bij de andere aan te schuiven.

Mocht u meer informatie willen, neemt u contact op met gerardhendrix [at] ijsselhoeven.nl (Gerard Hendrix).

Geplaatst op 2 januari 2010