Sapdag op zaterdag 3 oktober op De Blankemate

Op zaterdag 3 oktober 2015 vindt op IJsselhoeve de Blankemate in Welsum/Nijbroek weer een sapdag plaats. Naast gelegenheid om eigen fruit te laten persen door de Welsumse sapmobiel is er zoals gebruikelijk ook een informatiemarkt met allerlei info over het beheer van hoogstamboomgaarden en andere verwante zaken.

Van 10 tot 16 uur wordt voor de tiende keer in Welsum de jaarlijkse sapdag georganiseerd op de boerderij van de familie Hartmans in Welsum. Jong en oud zijn welkom om te bekijken hoe de Welsumse Sapmobiel duizenden kilo’s appels en peren van oude fruitrassen tot heerlijk sap perst. Als primeur wordt er die dag ook stroop gekookt van het ijsselfruit. U kunt op de informatiemarkt jams, honing en andere bijenproducten en cider uit Welsum kopen en zien hoe er walnootolie wordt geperst. Ook kunt u het ras van uw fruitboom laten bepalen. Als u een fruitboom heeft waarvan u de rasnaam niet kent, neem dan 5 stuks gaaf en rijp fruit mee van deze boom en via onze fruitdeskundigen krijgt u de naam van het ras te horen.

Ook als u geen fruit laat persen, is er genoeg te zien en te proeven. Voor kinderen is er ook een speciale activiteit.

Boerderij de Blankemate is gelegen aan het einde van de Arkerstraat in Welsum en ook alleen maar bereikbaar via de Arkerstraat. Parkeren op de aangewezen plaatsen. Klik hier voor kaart en route.

Kijk op de website van de Welsumse sapmobiel als u zelf nog fruit wilt laten persen: http://www.welsumsesapmobiel.nl/persdagenoktober.html

Geplaatst op 28 september 2015