Stem op Stichting IJsselhoeven

Wij hebben jullie aller hulp nodig! Waarvoor, nu, heel eenvoudig: breng je online je stem uit op het Coronaproject dat Stichting IJsselhoeven heeft genomineerd voor de Erfgoedprijs van Gelderland.

Waar gaat het om?

De provincie Gelderland looft één maal per twee jaar een speciale Erfgoedprijs uit ‘De Gelderse Roos’ genaamd. Dit jaar staat deze erfgoedprijs in het kader van activiteiten die erfgoedorganisaties hebben ontwikkeld om in tijden van corona contact te houden met de achterban (zowel vrijwilligers als sympathisanten).

Welk project heeft Stichting IJsselhoeven genomineerd?

Onze stichting heeft haar ansichtkaartenactie, met als titel ‘Schoonheid en Troost’ uit het voorjaar 2020 genomineerd in combinatie met het uitgebrachte boekwerkje over pandemieën en meer: ‘Voorjaar 2020 ervoor en erna’.

Op de ansichtkaarten waren mooie foto’s uit de IJsselvallei afgedrukt, geschoten door regionale fotografen. Deze ansichtkaarten werden met hulp van onze vrijwilligers en anderen verspreid in de eigen regio in een oplage van 4.000 stuks. Zij vonden hun weg naar allen die in de eerste coronagolf een hart onder de riem konden gebruiken. In het verlengde hiervan werd in de zomer van 2020 een boekwerkje samengesteld met verhalen over vroegere pandemieën, over de situatie in 2020 maar ook met bespiegelingen over de periode ná corona. Het boekje met daarin de foto’s die ook waren gebruikt voor de ansichtkaarten, werd gepubliceerd in augustus en vond gretig aftrek via onze eigen kanalen.

Klik hieronder op de bijlage voor een pdf waarin u de 4 sets ansichtkaarten nog eens kunt bewonderen. De voorkant van het boekje ziet u hieronder. Het is nog te bestellen via onze webwinkel.

Wat vragen wij van jullie?

Als je ons project een warm hart toedraagt, breng dan online – voor 1 oktober – je stem uit op ons project. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Per emailadres is één stem per project toegestaan (uitgebrachte stemmen zijn niet meteen zichtbaar, dat duurt even). Stemmen kan via www.erfgoedgelderland.nl/stemmen

Daar kan je ook de andere genomineerde projecten bekijken. Stem dus op ons project ‘Schoonheid en Troost’. Vraag asjeblieft ook je broer, zuster, zoon, dochter, buurman en buurvrouw om hetzelfde te doen. Met jullie aller hulp moet het lukken veel stemmen te verzamelen. We rekenen graag op jullie.

Hartelijk dank alvast!

 

 

 

Geplaatst op 12 september 2021