Stichting IJsselhoeven boordevol nieuwe plannen voor 2014

Zutphen/Gorssel/Doesburg 2 januari 2014 - Stichting IJsselhoeven, sinds 2013 ook actief in de IJsselvallei van Westervoort tot Zutphen (aan beide zijden van de IJssel) heeft dezer dagen haar plannen voor 2014 uit de doeken gedaan. Deze vrijwilligersorganisatie, die zich inzet voor het behoud van de mooie T-boerderijen in de IJsselvallei én daarmee voor het vitaal houden van het platteland, zit boordevol ambitieuze plannen. Een kleine greep uit wat er op stapel staat voor komend jaar:

Een vervolgcursus over “Boerenmoestuinen”. Daarbij wordt gedacht aan thema’s als klein fruit, vergeten groenten etc..

Daarnaast wil de club een cursus organiseren met als thema “hoe snoei ik mijn fruitbomen”. Ook aan het thema “erfafscheidingen” zal een cursus gewijd gaan worden.

Verder zijn er ambitieuze plannen om een theaterstuk te schrijven en uit te voeren op een boerderij die aan de IJssel gelegen is. Voeg daaraan toe nog een aantal lezingen en een nieuwe fietsroute, dan kan geconstateerd worden dat het weer ‘bruist’ van de activiteiten voor komend jaar. Op welke data deze activiteiten gaan plaatsvinden is op dit moment nog niet exact bekend. Echter, via www.ijsselhoeven.nl worden alle activiteiten tijdig aangekondigd. Op deze site kan men zich ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief zodat er niets gemist wordt.

Wel moet bij dat alles vastgesteld worden dat er voorlopig nog geen concreet zicht is op subsidies (vanuit de provincie Gelderland of andere bronnen) voor het behoud van boerderijen en erven, terwijl dat nu juist de hoofddoelstelling van deze Stichting vormt. Hopelijk komt er ook in dat opzicht binnenkort ‘licht in de duisternis’. Het zou mooi zijn indien er gelden voor dit doel beschikbaar komen, zodat het mooie agrarische erfgoed niet alleen in Overijssel maar óók in de Gelderse IJsselvallei behouden blijft.

 

Geplaatst op 2 januari 2014