Stichting IJsselhoeven organiseert zaterdag 22 juni 2013 unieke fietstocht

scherpenzeel wijhe Stichting IJsselhoeven nodigt fietsers van harte uit deel te nemen aan een heel bijzondere tocht op zaterdag 22 juni 2013.

De fietstocht door de mooie IJsselvallei voert onder meer langs vier IJsselhoeven die op 22 juni voor de deelnemende fietsers opengesteld zijn. Op die boerderijen – met tegenwoordig heel verschillende en soms verrassende nieuwe functies – krijgen de fietsers een korte toelichting door de eigenaren.

Maar, dat is niet alles: korte verrassende voorstellingen op deze IJsselhoeven, maken deze fietstocht ongetwijfeld tot een onvergetelijke.

Gestart kan worden aan twee zijden van de IJssel: ofwel op de “Nijensteen” aan de IJsseldijk 1 in Veessen, ofwel aan de oostkant van de IJssel bij de fam. Jonker-Zuurbier aan de Damshoekweg 2 in Olst/Wijhe. Het programma op deze twee locaties start om 10.00 uur. Desgewenst kan men ook starten vanaf de parkeerplaats bij het Informatiecentrum Den Nul aan de Rijksstraatweg109. Indien men daar om 09.30 uur start kan men rustig naar één van de startlocaties fietsen.
De fietsers kunnen het hele programma meemaken. Dan is de zaterdag daarmee gevuld. Men kan er ook voor kiezen een deel van het programma mee te maken. Meer informatie over het programma is te vinden op www.ijsselhoeven.nl

Op alle startlocaties is de fietsroute voor deze dag gratis te verkrijgen. De route is geïnspireerd op het onlangs door Stichting IJsselhoeven samen met Stichting IJsselboomgaarden ten doop gehouden routeboekje, met daarin een viertal fietsroutes, door de IJselvallei.

Kortom, een leuke fietstocht voor de hele familie. Aarzel dus niet, maar fiets mee!

Geplaatst op 9 juni 2013