Theatertocht Erfgenamen in Gorssel

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september, beide dagen vanaf 19.00 en zondagmiddag 2 september vanaf 14.00 uur vindt de start plaats van de theatertocht in Gorssel. Dit evenement wordt georganiseerd vanuit Stichting IJsselhoeven.

Bertus Menkveld heeft studie gemaakt van de geschiedenis van de Eesterenk en de uiterwaarden in Gorssel en Wilma Makkink heeft stukjes van deze informatie verwerkt in de theateruitvoering Erfgenamen. Samen met Paul Zoerink en een groot aantal bewoners uit de buurt is een wagenspel ontstaan dat in vogelvlucht door de geschiedenis gaat en enkele erfgenamen uit het verleden tot leven brengt. Dat zijn bijvoorbeeld de dikke hertog van Slot Nijenbeek, Napoleon en de militairen van de IJssellinie. Ook het heden en de toekomst komen aan bod in het heel beeldende theaterstuk aan de IJssel.

De theateruitvoering Erfgenamen maakt onderdeel uit van een route langs boerderijen en huizen. De start van de tocht is bij de molen aan de Gorsselse Enkweg. Na het theateroptreden bij de Erfgenamendijk gaat de tocht verder langs verlichte boerderijen.

Bij de theatertocht is een boekje gemaakt waarin de bewoners iets vertellen over hun huis en omgeving. Verkrijgbaar voor € 4,-.
De kosten voor deelname aan de theatertocht zijn € 5,- per auto en € 6,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Vanwege de bijzondere situatie laten we maar 100 auto’s per keer toer. Dus het is nodig om vooraf een kaartje te kopen. Per auto kunnen natuurlijk meerdere personen mee. Op zaterdag en zondag rijdt er ook een trekkertram mee.

Opgave kan door een mail te sturen naar erfgenamen [at] ijsselhoeven.nl; kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij Trudi ten Have, Gorsselse Enkweg 2, Gorssel tegen contante betaling.

Geplaatst op 12 augustus 2012