Uitnodiging Lezing 18 april

IJsselhoeven lezing “Ontstaan en ontwikkeling van het boerenlandschap op de Noordoost-Veluwe”
 
Op donderdagavond 18 april organiseert stichting IJsselhoeven een interessante lezing op boerderij ’t Hinkel aan de Nijbroekerweg 5-A in Emst.

De lezing wordt verzorgd door historicus Henri Slijkhuis. Hij volgt in deze lezing de geschiedenis van de landbouw vanaf de prehistorie tot heden. Daarbij gaat hij in op de effecten van oude en huidige wijze van landbouw op het landschap.

Deze avond is gepland op boerderij ’t Hinkel. Op dat erf is in de oude varkensschuur het museum ’’Old Boer’n Grei’ gevestigd. In dat museum zijn heel veel zaken bijeen gebracht die iets met de landbouw in voorgaande decennia te maken hebben.
In het programma voor deze avond is opgenomen dat de deelnemers voorafgaand aan de lezing een kijkje kunnen nemen in het museum van Ben Doorn.
De avond ziet er als volgt uit:

  • Vanaf 18.45 uur : kijkje in het museum
  • Vanaf 19.45 uur : welkom en koffie in de recreatieruimte op hetzelfde terrein
  • Vanaf 20.00 uur : eerste deel lezing
  • Ca. 20.45 uur      : pauze met koffie/thee
  • Vanaf 21.00 uur : tweede deel lezing (inclusief gelegenheid voor vragen)
  • Afsluiting circa 21.25 uur

De kosten voor deze avond bedragen Eur 10,-- per persoon. Kan ter plekke contant of met pin voldaan worden. In dit bedrag is entree museum plus koffie/thee opgenomen.
De lezing is mede gebaseerd op het boek dat Henri Slijkhuis in samenwerking met streekmuseum Hagendoorns Plaatse heeft uitgebracht. Dit boek is op 18 april tegen gereduceerd tarief te koop.
Het aantal deelnemers is beperkt. Lijkt het u een mooi onderwerp, geef u dan snel op via: info [at] ijsselhoeven.nl  Vol is vol!
 
Graag tot 18 april in Emst
Stichting IJsselhoeven

Dit bericht werd ook gedeeld in onze nieuwsbrief. Door op deze link te klikken kunt u al onze nieuwsbrieven lezen en lid worden.

Geplaatst op 25 maart 2024