Wie komt helpen bij ‘Kamers op Kolkenstein’?

Deze zomer, van 15 juni tot 24 september, vindt langs de hele IJssel het kunstevenement IJsselbiënnale plaats. Het is een initiatief van het Kunstenlab in Deventer. Stichting IJsselhoeven doet daaraan mee met een pop-up museum over de IJsselvallei op boerderij Kolkenstein aan de Bandijk in Terwolde, onder de naam ‘Kamers op Kolkenstein’.

In kamers die op de deel zullen verschijnen, laten we verschillende aspecten van de IJssel zien, zoals de geschiedenis van een aantal families uit de streek, bijzondere verzamelingen, voedsel en gewassen, kunst, documentatie en er komt een speelkamer.

In de kapschuur richten we een echte 'escape room' in, de hoogwaterkamer en ook rondom het erf zal nog het een en ander te zien zijn.

Kijk op https://www.facebook.com/kamersopkolkenstein/ voor actuele informatie.

Kamers op Kolkenstein is tussen 15 juni en 24 september, zes middagen in de week open voor publiek. Dit zal een heel divers publiek zijn, oud en jong, mensen uit de streek, gezinnen, maar ook kunstliefhebbers en mensen van verder weg.

Om deze mensen te ontvangen, wegwijs te maken en ervoor te zorgen dat alles heel blijft zijn er elke middag twee gastheren,-vrouwen/suppoosten aanwezig.

Deze mensen zoeken we nu. Heb je deze zomer een aantal middagen tijd en spreekt het je aan, laat het weten. Het suppoosten belooft leuk, interessant en verantwoordelijk vrijwilligerswerk te worden met bovendien nog een bijzondere gezamenlijke afsluiting aan het eind van het seizoen.

Heb je interesse? Geef je op met een mail naar kamers [at] ijsselhoeven.nl. Geef daarin svp aan wat je beschikbaarheid is en ook je verhinderingen (vakantie bv). Doe dit vóór 15 april. In de loop van mei kun je de gezamenlijke startbijeenkomst verwachten.

 

Geplaatst op 15 maart 2017