Workshop vers hout bewerken

Het werken met VersHout is een eeuwenoude traditie. Vroeger had menig boer een hoekje geriefhout waar hij uit oogstte. Van het hout werden allerhande werkstukken gemaakt; bezemstelen, nieuwe stelen voor de kloofbijl, houten harken, houten schoppen en meer.... Van VersHout kunnen ook mooie, eenvoudige meubels worden gemaakt zoals stoelen, krukjes en tafeltjes. Het snijden van een eenvoudige spatel of een lepel uit VersHout is eveneens een mooie oude traditie.

Job Suijker en Sjors van der Meer runnen een bedrijfje dat zich specialiseert in het geven van cursussen VersHout bewerken. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met dit mooi ambacht. Niet door ernaar te kijken, maar door het zélf te doen! Er wordt gewerkt met degelijk handgereedschap, zonder stekker of lawaai. Met oude technieken wordt het verse hout omgevormd tot een uniek werkstuk. Dit gebeurt op een traditionele schaafbok, een eeuwenoud klemgereedschap waar je op zit. De handen zijn dan vrij om met een ouderwets haalmes het hout te bewerken. Het is heerlijk rustgevend en het geeft een enorme voldoening.

Op zaterdag 1 oktober geven Job en Sjors een workshop op Boerderij de Blankemate waar die dag ook de jaarlijkse sapdag plaatsvindt. Als je ervaring wilt opdoen met het werken met bijl, haalmes en avegaar schrijf je dan in voor deze workshop via www.vers-hout.nl.

De workshop begint om 10 uur en duurt tot 16.30 uur. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. Kosten 75 euro, inclusief hout voor je werkstuk.

Reacties

Om zelf een reactie te plaatsen op het prikbord moet u geregistreerd en ingelogd zijn. Klik hier om door te gaan naar het inlogscherm.

Geplaatst op:

29-03-2016

Geplaatst door:

Wim (beheerder website)
Marle

Contact:

wimnugteren@ijsselhoeven.nl
Tel: 06-53880434