‘Als dit alles voorbij is …’, een theaterstuk over MKZ en Corona

Twintig jaar geleden zat een groot deel van de IJsselvallei, de Driehoek, op slot door de uitbraak van de MKZ. De documentaire de Boerenrepubliek besteedde er in de afgelopen 4 weken aandacht aan. Het was het verhaal van toen, ook in relatie tot waar we nu staan. De emotionele beelden van mensen - van wie we er veel kennen - en hun bedrijven spraken boekdelen. Wat minder aan de orde kwam was de ramp waar we nu mee te maken hebben. Die treft veel meer mensen, iedereen heeft er mee te maken, niet dieren maar mensen gaan er aan dood en het duurt maar door. Langzamerhand wordt de overheid weer de gebeten hond. Als we niet uitkijken leidt het weer tot dezelfde frustratie en verdriet als die periode 20 jaar terug.

Een (gelegenheids-)theatergezelschap, HouVast, speelt ‘Als dit alles voorbij is ….’. Het stuk vertelt over deze periode, Corona, in relatie tot 20 jaar terug. Het is een kleine productie met drie spelers, amper decor en een indringend spel. Gerja Meima, bij velen bekend door de Groene Rivier en Boerderij in de Buurt, heeft de regie.

Vanwege de COVID-19 voorschriften kunnen we het vanaf begin juni spelen (als er geen gekke dingen gebeuren). In het begin zal het voor een heel klein publiek gespeeld worden. Een buurthuis, ergens buiten, in een schuur, op de deel. HouVast kan maatwerk leveren. 

Mocht u belangstelling hebben of meer willen weten, neem dan contact op met Gerard Hendrix via 06 - 2538 3075 of gerardhendrix [at] hx.nl

Geplaatst op 22 april 2021