Aankonding excursie 27 mei 2017

Op zaterdag 27 mei organiseert Stichting IJsselhoeven weer een boerderij-excursie. Dit keer helemaal in het noorden van de IJsselvallei. We bezoeken een paar bijzondere locaties inclusief een mooi busritje langs de IJssel, dus het belooft een heel boeiende dag te worden!

We verzamelen om 09.30 op het parkeerterrein bij de jachthaven van Hattem. Na de koffie gaan we per bus over de dijk langs de IJssel naar Kampen. Inmiddels ingeklemd tussen een recent aangelegde dijk (hoogwater bypass) en een nieuwbouwwijk van Kampen, ligt een mooie IJsselhoeve genaamd De Eimbert. Op deze historische boerderij bekijken we vooral de oude schuren en het erf.

Op de terugweg stoppen we bij Zalk om een kijkje te nemen op landgoed Buckhorst. Deze plek is vooral interessant vanwege de eeuwenlange historie en de archeologische waarden. Op het terrein zijn resten van een vroeg-middeleeuwse havezate. We krijgen deskundige toelichting door een archeologe van Het Oversticht.

De excursie wordt besloten met een bezoek aan IJsselstein in de uiterwaarden bij Hattem, pal naast de nieuwe spoorbrug. Het is geen boerderij meer, maar een schitterend aan de rivier gelegen plek met een interessante voorgeschiedenis. Na een rondleiding over het terrein hebben we hier de lunch. Ca. 14 uur brengt de bus u weer terug bij de jachthaven.

U wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze excursie. Vanwege bus en lunch wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 10 euro. U kunt zich opgeven bij Jacqueline van der Beek via jacqueline [at] ijsselhoeven.nl

 

 

Geplaatst op 26 april 2017