Kamers op Kolkenstein

Kom kijken en beleven bij Kamers op Kolkenstein! In het prachtige landschap van de IJsselvallei rond Terwolde ligt een eeuwenoude IJsselhoeve. Op en rond de deel richten we kamers in die je een beeld geven van de verbondenheid tussen bewoners, IJsselhoeven en de IJssel. 

In de voedselkamer zien we wat de IJsselvallei ons aan voedsel oplevert. Landbouw en voedsel van vroeger en nu.

De familiekamer laat je kennismaken met geslachten die al honderden jaren in deze streek vertoeven en er hun bedrijf van generatie op generatie overdragen. Families raakten met elkaar en met de streek verweven. Maar we zoeken ook naar de netwerken en verbindingen van deze tijd.

Foto's en maquettes laten zien hoe een IJsselhoeve word gebouwd en in veel gevallen ook weer verbouwd. We noemen deze kamer de IJsselhoevekamer.

In de verzamelkamer presenteren enkele verzamelaars hun collectie voorwerpen en vondsten. En we nemen een kijkje in "de verzameling van 2117".

Al deze kamers worden met elkaar verbonden met beeldend werk van kunstenaars die de IJssel afbeelden.

Echt spannend wordt de Hoogwaterkamer. Een escaperoom waaruit je binnen 60 minuten moet zien te ontsnappen. Alleen dan voorkom je natte voeten. Wel even boeken van te voren via  www.hoogwaterkamer.nl 

Daarna kun je verder om liefst per fiets de inspirerende kunstwerken en initiatieven langs de IJssel te ontdekken. Zie www.IJsselbiennale.nl

Kijk op https://www.facebook.com/kamersopkolkenstein voor actuele informatie.

 

Geplaatst op 28 mei 2017