Alledaagse dingen

Iets schrijven over alledaagse dingen die je meemaakt, vreemd , leuk, zorgelijk, gewoon ….

’t Is koud, de rietdekker is net weg, het voelt een beetje zoals indertijd met Tsjernobyl en de MKZ-crisis: er is iets ver weg, maar ook dichtbij.

Gemeente Voorst had lang 1 coronabesmetting, nu 13. Dochter Fenneke was alleen in Bogor Indonesië en voelde zich onveilig. Nu is ze met haar man op de fruitkwekerij in de Puncak. ’s Morgens doe ik historisch onderzoek, ’s middags in de tuin waar ik allerlei plannen heb voor een nieuwe manier van moestuinieren. Met een groep van OKV schrijf ik aan een boekje over Landgoed Beekzicht dat 200 jaar bestaat.

Met de werkgroep van de 19de eeuwse schilder Peter Visser werk ik aan een mooie website www.petervisser-schilder.nl waarop we al het werk van de man uitgebreid beschrijven. Daarvoor overleg ik nu met onderzoekers uit Zwartsluis. In de periode rond 1854 toen Visser veel van zijn schilderijen maakte, woedde er een Cholera-epidemie in Nederland die 8000 slachtoffers maakte. Zwartsluis werd toen zwaar getroffen, net als nu het naburige Hasselt. In de vroege avonden wandel en fiets ik met Ineke.

28 maart 2020, Marten Brascamp

-------------------------------------------------------------

blog in de serie 'IJsselhoeven ten tijde van Corona'

zie www.ijsselhoeven.nl/journaal voor andere bijdragen

Geplaatst op 31 maart 2020