Bijeenkomst 23 november Platform Agrarisch Erfgoed

Het platform Agrarisch Erfgoed organiseert op vrijdag 23 november een bijeenkomst over restauratie, herbestemming en het onderhoud van historische boerderijen. In Amersfoort bent u welkom om mee te discussiëren en uw eigen ervaringen te delen.

Historische boerderijen staan in de belangstelling! Bij beleidsmakers groeit het inzicht dat de instandhouding van dit karakteristieke erfgoed van groot belang is voor een succesvolle ontwikkeling van het platteland. Dat is een bemoedigende ontwikkeling. Maar wat betekent dit voor de eigenaren van deze boerderijen, die de zorg en instandhouding van dit erfgoed op zich nemen? Deze editie van het Platform Agrarisch Erfgoed richt zich in het bijzonder op eigenaren, architecten, adviseurs en andere belangstellenden. Wat komt er bij kijken om een boerderij te restaureren en een nieuwe, passende functie te geven? Hoe gaat zo’n restauratie- en herbestemmingsproces in z’n werk? Wat is het belang van goed onderhoud? Op welke financieringsmogelijkheden kan de eigenaar rekenen? De middag wordt geleid door Ton Peters, voorzitter Agrarisch Erfgoed Nederland.

Het platform is een samenwerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Nationaal Restauratiefonds en Agrarisch Erfgoed Nederland.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Geplaatst op 12 november 2018