Bijeenkomst vrijetijdseconomie

Op donderdagavond 7 juni 2012, kwamen zo’n 40 belangstellenden naar museumcafé de Kribbe in Wilp om de mogelijkheden te bespreken om, als bewoner van een IJsselhoeve, meer te investeren in vrijetijdseconomie als een hoofd- of nevenactiviteit. Denk dan aan B&B, rustpunten, locatie voor vergaderen, expositieruimte, streekproducten of bijvoorbeeld fietsroutes. IJsselhoeven zijn vaak markante plekken en gebouwen in de streek en daarom extra aantrekkelijk als plekken voor recreatie.
We bespraken de vragen en plannen van de aanwezigen en konden kort ingaan op een aantal aspecten dat te maken heeft met wet- en regelgeving, aanbodontwikkeling voor specifieke doelgroepen. Antoinet van Helvoirt (praedium.eu) en Gerard Hendrix (IJsselhoeven) leidden de bijeenkomst.

Afgesproken is om de uitkomsten van de avond te verwerken in een paar concrete voorstellen waar we in september op terug willen komen.
De uiteindelijke inzet is om te komen tot een netwerk van ondernemers en van activiteiten rondom IJsselhoeven dat zelf en ondersteund door Stichting IJsselhoeven actief is.

Het verslag van de avond vindt u hier.

 bijeenkomst vrijetijdseconomie de Kribbe 7 juni 2012

 

Geplaatst op 8 juni 2012