Excursie langs drie IJsselhoeven druk bezocht

Het was een drukte van belang met al die auto’s en fietsers die zich zaterdag 21 april  2012 richting IJsselhoeve 'De Beukelaar' aan de Rijksstraatweg in Teuge begaven. In totaal kwamen bijna 70 geïnteresseerden af op de excursie die Stichting IJsselhoeven die ochtend organiseerde langs een drietal, heel mooie en oude hoeves.
Nadat het gezelschap van koffie was voorzien en de zowel historisch als bouwkundig interessante toelichting door Wim Jansen had beluisterd, - vervolgens de ‘sporen van het verleden’ met eigen ogen kon bekijken - verplaatste men zich naar de tweede stop die ochtend, boerderij 'Het Avervoorde', aan de Avervoordseweg 15 in Terwolde/De Vecht.
Ook hier wist Wim Jansen het gezelschap te boeien met heel veel wetenswaardigheid over plek en gebouw.
Afsluitend bracht men die ochtend een bezoek aan De Grote Lochem, aan de Lochemseweg in Terwolde. Ook daar was veel te zien en te beluisteren. De kop soep en het broodje completeerden de door de deelnemers hogelijk gewaardeerde excursie.
Voor diegenen die de details die Wim Jansen over de drie bijzondere hoeves wist te vertellen nog eens wil nalezen, klik hier.

de beukelaar, twello 

de beukelaar, teuge

avervoorde

avervoorde

deelnemers excursie IJsselhoeven

Geplaatst op 23 april 2012