Crowdfunding ‘IJsselhoeven, voorjaar 2020, ervoor en erna’

We hebben uw hulp nodig. We maken een boekwerkje over de afgelopen periode - die nog niet voorbij is -, over Corona en IJsselhoeven. ‘IJsselhoeven, voorjaar 2020, ervoor en erna’. We gaan het boekje financieren via crowdfunding, zeg maar een ‘geld-inzameling. Die actie is vandaag van start gegaan en duurt 32 dagen. Via www.voordekunst.nl kunt een bijdrage storten. Voor uw bijdrage ontvangt u als u wil een tegenprestatie. In ieder geval het boekje zelf, tenminste als u 25 euro of meer doneert.

Klik hier om te doneren

Komt u er niet uit en wilt u toch bijdragen, stuur dan een berichtje naar gerardhendrix [at] hx.nl voor een andere oplossing.

Wie dragen aan het boekje bij? Jacomien Voorhorst en Gerard Hendrix schrijven over nu, de akelige ziekte en wat het betekende voor mensen en plaatsen. Willemien Hartman, Wim Jansen en Johan Jonker schrijven bijdragen die gaan over eerdere ziektes en pandemieën. De MKZ van 20 jaar terug is een van die gebeurtenissen die bij velen nog op het netvlies staan. Mechteld Schwartz en Gerard Hendrix schrijven over Wat na de Corona? ons voedselsysteem en alles wat op het platteland afkomt. Kan en moet IJsselhoeven daar iets mee? Judith Roosenschoon maakt 'lijstjes' van To do, Wat valt op? Het gedicht van Johan Jonker dat op de website staat nemen we ook op.

Dat is de ene helft van het boekje, de andere helft bestaat uit foto’s van de 12 fotografen die voor ons het thema, ‘IJsselhoeven, schoonheid en troost’ hebben verbeeld. Het leverde een verzameling foto’s op die we voor eind juni via ansichtkaarten gaan verspreiden.

‘IJsselhoeven, voorjaar 2020, ervoor en erna’ verschijnt begin september. Het wordt weer een juweeltje, een collector’s item.

Maar dat lukt alleen als u ons steunt.

Geplaatst op 15 juni 2020