Cursus onderhoud erfbeplanting Stichting IJsselhoeven leerzaam

snoeicursus (foto Harry Keizer)Er werd, geknipt, gesnoeid en gezaagd dat het een lieve lust was, op zaterdagochtend 10 november 2012 op boerderij “Boerkamp” in Nijbroek. Ongeveer 20 deelnemers waren druk in de weer op het erf van de familie Bos. Stichting IJsselhoeven organiseerde daar een informatieve en praktische ochtend over het onderhoud van erfbeplanting bij boerderijen.

Ongeveer 50 IJsselhoeve-bezitters hebben de afgelopen periode – met steun van Stichting IJsselhoeven - een nieuw ontwerp laten maken voor hun erf. Die ontwerpen zijn inmiddels voor het overgrote deel uitgevoerd. De komende periode komt dan onvermijdelijk de vraag aan de orde: hoe kan dat mooie groen zo goed mogelijk onderhouden worden?

Op die vraag werd zaterdagochtend ingegaan door cursusleider Ruud Borkes. De deelnemers kregen eerst een uurtje theorie voorgeschoteld en gingen vervolgens naar buiten voor een paar uur praktijk. Ruud liet zien hoe de verschillende bomen, heggen en struiken gesnoeid kunnen worden. Dat goede voorbeeld werd gevolgd door de cursisten, zo hier en daar met goede raad bijgestaan door de cursusleider.
Aan het einde van de ochtend constateerden de deelnemers dat zij een heel leerzame en gezellige ochtend beleefd hadden. De opgedane kennis zal in de komende maanden zeker gebruikt worden op de eigen erven.

 

Geplaatst op 11 november 2012