De Middenhof doet mee aan de BankGiro Loterij Restauratiewedstrijd, ‘Het mooiste pand van Nederland’

De Middenhof, de boerderij die eigendom is van Stichting IJsselhoeven, is geselecteerd om mee te dingen naar de Restauratieprijs die door de BankGiro Loterij ook dit jaar weer wordt toegekend. De prijs van 1 miljoen is bestemd voor het pand dat in een wedstrijd die door SBS6 wordt uitgezonden, uiteindelijk door het publiek gekozen wordt.

Dat gebeurt in een spannende afvalrace.

Er zijn nu 16 objecten, waarvan de Middenhof er een is. Op 15 december mogen we de Middenhof ‘pitchen’: we moeten een 3 hoofdige jury ervan overtuigen dat we in aanmerking moeten komen voor de restauratieprijs.

Diezelfde dag blijven er nog 8 panden over. Natuurlijk horen we daarbij.

Daarna bezoekt de jury de Middenhof en selecteert uiteindelijk 4 panden. Dan begint een praktische klus, de restauratie van een klein stukje van de boerderij. Ook dat leidt weer tot een verdere selectie.

Maar daarover later.

Spannend. Uiteraard gaan we er voor, maar ook al behoren we niet tot diegenen die doorgaan naar de volgende ronde, dan hebben we, zoals in de uitnodiging staat, “in ieder geval kans gehad om op prime time uw gebouw onder de aandacht te brengen en wie weet waar dat weer toe leidt.”

Geplaatst op 25 november 2009