De Vonderhoek gaat op de schop

De Vonderhoek gaat op de schop’ is de nieuwe theatervoorstelling van Agrarisch Erfgoed Nederland die vanaf eind april op tournee gaat. De eerste voorstellingen zijn in de buurt, in Tonden de try-out op 29 april en op 22 mei de première op de Oude Poll in Wilp/Voorst.

Deze theateruitvoering is geschreven en herschreven in de loop van 2021. Nu is het zo dat het platteland gewaardeerd wordt voor haar traagheid en rust, vergeleken met de stad. Maar het is net of dat verleden tijd is. Ook het platteland verandert voortdurend, zichtbaar en onzichtbaar. Zichtbaar is bijvoorbeeld het verschijnen van zonnevelden en windmolens. Onzichtbaar is alle beleid dat de laatste jaren gemaakt wordt en waar het in de media over gaat, om de toekomst aan te kunnen: stikstof, prijzen, de gevolgen van de corona en nu, de oorlog in de Oekraïne. Of de miljarden van de overheid, waar gaan we bouwen, datacentra in de polder. Je zou spelers liefst iedere week een nieuwe tekst willen geven. Alles komt niet aan de orde maar er is al genoeg om onrustig over te worden.

Het stuk is geschreven door Gerard Hendrix, bewerkt door Suzanne Prak die ook de regie heeft. Spelers komen uit de buurt en van verder weg. Reserveer een kaartje op www.devonderhoek.nl/optredens. Op www.devonderhoek.nl vindt u meer informatie.

 

Geplaatst op 12 april 2022