Uitnodiging lezing vrijdag 13 mei

Slechts op een paar plekken kom je ze nog tegen langs de IJssel: weide melkmachines. Ze laten zien dat de landbouw zich snel heeft ontwikkeld. Hoe de veranderingen in de landbouw zich voltrekken in de IJsselvallei, daarover gaat het op een ontmoeting in het dorpshuis in Nijbroek op vrijdagavond 13 mei.

IJsselstreekliefhebbers Albert Corporaal en Wim Eikelboom vertellen die avond een verhaal vanuit hun eigen deskundigheid. Albert over de vraag hoe het landschap langs de IJssel gaat veranderen nu de landbouw aan de vooravond staat van ingrijpende veranderingen. Wim vertelt over de kansen en bedreigingen van plannen die er leven om het landschap langs de IJssel natuurlijker te maken.

De avond wordt georganiseerd door Stichting IJsselhoeven. Aanleiding voor deze ontmoeting is het door de stichting samengestelde boekwerkje dat afgelopen jaar verscheen. In dat boekje zijn de sporen verzameld van vroegere mechanisatie op IJsselhoeven. Ze zijn gedocumenteerd en gefotografeerd voordat de tand des tijds ze voorgoed laat verdwijnen.

Een avond die je als liefhebber van de IJsselvallei niet wilt missen. Aanmelden kan via mail naar info [at] ijsselhoeven.nl

Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage ‘in de melkbus’ word op prijs gesteld. De avond vindt plaats in dorpshuis De Arend, Dorpsplein 2 in Nijbroek. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur.

Geplaatst op 31 maart 2022