Eten op IJsselhoeve 't Hekkert

Houdt u van lekker eten èn bent u tuinliefhebber? Dan is Eten op IJsselhoeve 't Hekkert in Gorssel echt iets voor u! Zaterdag 31 oktober en vrijdag 20 november verandert het echtpaar Duivenvoorden hun boerderij in een huiskamer restaurant. U bent van harte welkom om aan te schuiven voor een diner en rondgang door boerderij, erf en tuin.

Huize 't Hekkert is een IJsselhoeve uit 1856 en staat in het fraaie landschap van de IJssel ten westen van Gorssel. De boerderij is omgevormd tot woonboerderij met Bed & Breakfast. Veel oude elementen van de boerderij zijn bewaard gebleven, zoals de bedsteden en de gebinten. De tuin rondom is een lust voor alle zintuigen; geurende planten, mooie doorkijkjes, bijzondere soorten.

Het diner op ’t Hekkert is onderdeel van ‘Eten op IJsselhoeven’. Zo’n 15 boerderijen langs de IJssel tussen Doesburg en Zwolle doen hier aan mee. Zij organiseren met regelmaat een etentje op hun locatie. Uw gastvrouw/heer kookt een maaltijd met zo veel mogelijk lokale producten; uit eigen moestuin, landbouwbedrijf en uit de buurt. Ook wordt het verhaal vertelt hoe het er vroeger aan toe ging op deze boerderij. En mag u verder binnen en buiten kijken: de bedstee, de kelder, de deel waar de koeien op stonden. Genoeg te ontdekken.

De kosten bedragen € 35,= p.p. Reserveren kan via www.etenopijsselhoeven.nl

 

Geplaatst op 15 oktober 2015