Spelers gezocht voor theaterproductie Groene Rivier

Op woensdag 28 oktober presenteert de projectgroep Groene Rivier haar plannen voor een gelijknamige muziektheaterproductie. Hiervoor worden spelers, dansers en musici van alle leeftijden gezocht. Ook decorbouwers of kostuummakers zijn welkom. Het theaterstuk gaat over de totstandkoming van de hoogwatergeul en wordt in mei 2016 uitgevoerd.

De aanleg van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld is in volle gang. In de loop van 2016 moet het werk klaar zijn en zal het gebied er heel anders uitzien. Het nieuw ingerichte gebied moet het overstromingsgevaar van de IJssel beperken. De voorbereiding van het project heeft jaren geduurd. Er is veel gepraat, gerekend en getekend alvorens de uitvoering kon beginnen. Als het straks klaar is zal de nieuwe inrichting vast feestelijk worden 'geopend' en is alles wat er voorheen is gebeurd waarschijnlijk betrekkelijk snel vergeten.

Vanuit Stichting IJsselhoeven is het initiatief genomen om ook aandacht te besteden aan de moeizame voorbereiding van de hoogwatergeul en de spanningen die dat met zich mee bracht. Dat doen we door het opzetten enuitvoeren van de muziektheaterproductie Groene Rivier. Het zou mooi zijn wanneer Groene Rivier bijdraagt aan een nieuwe manier van beleven van het gebied en een punt zet achter een soms vervelende periode.

Een breed samengestelde groep is de afgelopen maanden bezig gegaan om de theaterproductie voor te bereiden. De financiering is rond, er is een professionele regisseur en tekstschrijver voor het geheel, en het is bekend wanneer de uitvoeringen gaan plaatsvinden. De scenes worden gespeeld op 4 locaties rond Marle en Werven. Het is nu zaak om spelers en andere medewerkers te vinden. Omdat Groene Rivier gespeeld wordt door en voor het gebied zoeken we amateurs en professionals die kunnen spelen, zingen en dansen: jongeren & ouderen, mannen & vrouwen. Iedereen die mee wil doen is welkom. De 6 voorstellingen zijn gepland van 18, 19, 20, 21, 26 en 27 mei 2016. De repetities vinden plaats vanaf medio januari.

Op woensdag 28 oktober worden de plannen gepresenteerd op IJsselhoeve De Nijensteen, IJsseldijk 1, 8194 LA Veessen. Aanvang 19:30.

Geplaatst op 15 oktober 2015