Inloopavonden over onderhoud beplanting in de uiterwaarden

Rijkswaterstaat gaat in de uiterwaarden langs de IJssel de doorstroming van de rivier bij hoogwater bevorderen door een deel van de begroeiing te verwijderen. De eerste werkzaamheden starten in november in de regio's Kampen, Brummen en Olst-Wijhe. Om de bewoners te informeren over deze werkzaamheden organiseert de aannemerscombinatie Courant drie inloopavonden.

De inloopavonden worden gehouden op: 

  • Gemeente Olst-Wijhe 13 oktober 2015 in het Gemeentehuis van Olst Wijhe, Raadhuisplein 1, Wijhe 
  • Gemeente Brummen 14 oktober 2015 in Zalencentrum Concordia, Engelenburgerlaan 1, Brummen 
  • Gemeente Kampen 19 oktober 2015 in Zalencentrum ‘De Leuke Hanzestad’, IJsseldijk 12, Kampen 

Op alle drie deze avonden bent u van 19:15 – 21:30 uur van harte welkom. Tijdens de inloopavond kunt u uw vragen stellen over het Programma Stroomlijn en de uitwerking daarvan voor de uiterwaarden langs de IJssel. We starten de avond met een korte introductie van Stroomlijn. De verschillende specialisten van Rijkswaterstaat en Courant beantwoorden uw vragen graag.

Klik hier voor aankondiging op de website van Rijkswaterstaat inclusief achtergronden.

In de bijlage het rapport "Heggen langs de grote rivieren - Aanpak bestaande heggen in het programma inhaalslag Stroomlijn van Rijkswaterstaat". In dit rapport staan de richtlijnen die gehanteerd worden om te bepalen of hagen en andere beplanting moet worden verwijderd of niet.

 

Geplaatst op 8 oktober 2015