Excursie 12 april Eefde-Gorssel

Met Stichting IJsselhoeven op excursie

Op zaterdag 12 april organiseert Stichting IJsselhoeven een excursie langs een drietal interessante boerderijen in het buitengebied van Eefde en Gorssel, waar specifieke bouwkundige details uit lang vervlogen tijden te zien zijn.

De excursie start rond 09.45 uur met koffie bij de heer Ter Avest op boerderij “’t Valke” aan de Valkeweg 3 in Eefde. Na rondleiding ter plekke wordt (met eigen vervoer) koers gezet naar “De Rijsselthoeve”van de familie Makkink aan de Nachtegaalstraat 58 in Eefde. Als derde en laatste adres wordt die ochtend de IJsselhoeve “’t Ilbrink” van de familie Menkveld aan Domineesteeg 1 in Gorssel bezocht.

Wim Jansen begeleidt deze excursie en zal de deelnemers ongetwijfeld opmerkzaam maken op tal van bijzondere bouwhistorische details. De excursie wordt met een eenvoudige lunch op ’t Ilbrink afgesloten. Excursie en lunch zijn gratis.

Het belooft weer een heel interessante ochtend te worden. Belangstellenden – natuurlijk ook van de “overkant van de IJssel” - kunnen zich tot en met 9 april opgeven bij Ineke Lenselink: inekelenselink [at] ijsselhoeven.nl

Foto: detail van een rijk geornamenteerde voordeur van één van de boerderijen die wordt bezocht. 

Geplaatst op 29 maart 2014