Gezellig druk op de Nijbroeker/Welsummer sapdag

Nijbroek/Welsum --- Of het nu aan het mooie herfstweer lag, of aan de overvloedige fruitoogst van deze zomer is niet duidelijk, maar het was zaterdag 5 oktober ‘gezellig’ druk op IJsselhoeve “De Blankemate”. Daar (letterlijk) op de grens van twee gemeenten én twee provincies (Overijssel en Gelderland) stond de Welsummer Sapmobiel paraat om van vele, vele honderden kilo’s IJsselfruit heerlijk houdbaar sap te persen. Wethouder Cor van de Berg van Olst/Wijhe (én dus ook van Welsum) nam ’s ochtends rond 10.00 uur het eerste pak vers geperst sap in ontvangst. Hij beloofde zijn college de komende week mee te laten genieten van dit mooie en lekkere streekproduct.

Het sap is met ingang van dit seizoen verpakt in een fonkelnieuw en fris ogend kartonnen 5 liter pak, ontworpen door lokale vormgevers. De nieuwe verpakking heeft dan ook een duidelijk Welsummer signatuur.

Op de Blankemate was verder van alles te zien en te proeven. Streek- en plattelandsproducten te kust en te keur. Dat alles vormde aanleiding voor velen om afgelopen zaterdag een kijkje te nemen op deze Sapdag, die een geslaagde samenwerking vormde tussen de Welsummer Sapmobiel-organisatie én de Stichtingen IJsselhoeven en IJsselboomgaarden. Aan de belangstelling af te meten zitten streekproducten duidelijk in de lift.

Geplaatst op 6 oktober 2013