Informatiebijeenkomst IJsselhoeven op Den Nul: klein maar fijn

Den Nul – Ongeveer 15 belangstellenden trotseerden afgelopen donderdagavond de barre winterse omstandigheden. Zij waren ondanks bij Siberische omstandigheden, toch aanwezig om van de Stichting IJsselhoeven te horen wat hun plannen zijn voor de komende periode.

Zo werd toegelicht dat in het zogenaamde ‘Rode Project’ eigenaren van IJsselhoeven zich kunnen melden voor advies en (beperkte) financiële ondersteuning voor restauratieplannen. De toewijzing zal gebeuren op basis van het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.
Ook wil de Stichting weer aan de slag met ‘groen’, oftewel (financiële) bijstand waar het gaat om (her-)inrichting van erven bij IJsselhoeven. Daarnaast wil men (opnieuw) een paar slingertuinen aanleggen bij IJsselhoeven. Begin 19e eeuw werden dergelijke tuinen, naar Engels voorbeeld, soms aangelegd bij boerderijen in de IJsselvallei. Ook wil men de speciaal voor IJsselhoeven ontworpen karakteristieke toegangshekken gaan plaatsen. De eerste hekken werden in 2009 geplaatst bij boerderijen aan de Kleistraat in Olst. Tenslotte werd aangekondigd dat de Stichting aan de slag gaat met een vooronderzoek naar mogelijkheden voor energiebesparing in grote boerderijen. Ook aan dit vooronderzoek kunnen eigenaren meedoen.

Diegenen die zich afgelopen donderdagavond niet buiten waagden, maar wel geïnteresseerd zijn, krijgen nog een herkansing: Stichting IJsselhoeven houdt nl. op donderdagavond 20 januari een laatste informatiebijeenkomst. Dit keer in het Kulturhus ‘Braakhekke’ in Bathmen. Van zelfsprekend zijn alle geïnteresseerden welkom. Met name ook inwoners van het buitengebied van Deventer, Bathmen, Schalkhaar, Diepenveen, Epse, Loo enz. worden van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

 

Geplaatst op 19 december 2010