Informatiebijeenkomst over bouw en historie van IJsselhoeven in Infocentrum IJssel Den Nul

Op zondag 3 november wordt er in het Infocentrum IJssel Den Nul een interessante lezing gehouden over de bouw en historie van IJsselhoeven. Daar de vorige lezing van St. IJsselhoeven geheel volgeboekt was, is tijdig aanmelden een aanrader!

De lezing wordt gegeven door Wim Jansen. Wim is al jaren betrokken bij de restauratie en renovaties van veel IJsselhoeven en staat eigenaren bij met zijn verbluffende kennis over o.a. bouwstijlen en gebruik van materialen. Hij staat bekend als een Wandelende Wikipedia waar het gaat om agrarisch cultureel erfgoed. De lezing die hij op 3 november om 14:00 uur in het Infocentrum geeft zal gaan over boerderijbouwgeschiedenis (zoals over het hallehuis, krukmodel en grupstalmodel), maar ook over de geschiedenis in het bouwen (bijvoorbeeld over het gebruik van ankerbalkgebinten en Tischglas). De lezing is rijk voorzien van leuke voorbeelden en beeldmateriaal, waardoor het een aansprekend geheel wordt.

Ook geïnteresseerd in die prachtige IJsselhoeven die onze omgeving sieren? Meldt u aan voor deze lezing via evenmenten [at] infocentrumijssel.nl of telefoonnummer: 06 15415273. Twee dagen voor de lezing ontvangt u een reserveringsbevestiging.

Datum: 3 november 2013

Tijd: 14:00 uur

Kosten: € 5,- (incl. koffie/thee)

Aanmelden via: evenementen [at] infocentrumijssel.nl of 06 15415273

Website: www.infocentrumijssel.nl

Geplaatst op 17 oktober 2013