Lezing Albert Corporaal bij Ripperda, den Nul woensdag 16 oktober

Op woensdagavond 16 oktober om 20.00 uur geeft Albert Corporaal in zaal Ripperda in Den Nul een lezing over de geschiedenis van de IJssel. Corporaal is wetenschappelijk onderzoeker aan de WUR (Alterra) en daarnaast een groot kenner van het IJsselgebied.

Het thema is de ‘voedende IJssel’. Al eeuwenlang houdt de IJssel de landbouwgronden langs de rivier vruchtbaar. De IJssel voedt de economie en vormt daardoor een belangrijke inkomstenbron. Ook dient de rivier als een inspiratiebron voor fotografen, schrijvers en kunstenaars. Corporaal gaat in op achtereenvolgens het ontstaan van de IJssel, het gebruik van het water, de landbouw, de vruchtbaarheid die de IJssel ons heeft gebracht en o.a. met de rivier verbonden industrie. Hij zal ook een blik in de toekomst van dit gebied werpen en mn wat uitgebreider stilstaan bij de relatie rivierwater en landbouw.

De toegang is gratis. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Vanaf 20.00 uur start het officiële programma. U bent van harte welkom in Den Nul.

 

Geplaatst op 14 oktober 2013