Lezing over Landschap en Kunst woensdag 2 augustus

Op woensdagavond 2 augustus om 20.00 uur vindt op Kolkenstein (Bandijk 35, Terwolde) in het kader van Kamers op Kolkenstein een lezing plaats over landschap en kunst. Mieke Conijn, directeur van het Kunstenlab en organisator van de IJsselbiënnale en Gerard Hendrix, Kamers op Kolkenstein, laten voorbeelden zien van hoe kunst en landschap elkaar kunnen inspireren aan de hand van voorbeelden van de IJsselbiënnale, land-art projecten in Flevoland en van andere plekken op de wereld.

Kunst en landschap kunnen veel aan elkaar hebben. Het landschap inspireert kunstenaars en kunst laat je op een andere manier naar het landschap kijken en dat beleven. De IJsselbiënnale heeft kunstenaars gevraagd om langs de rivier van Doesburg tot Zwolle, kunstwerken te realiseren die een relatie hebben met de plek waar ze staan, in de de IJsselvallei.

Mieke Conijn, directeur van het Kunstenlab en van de IJsselbiënnale, zal tijdens de avond ingaan op een aantal kunstwerken en hun relatie met het landschap laten zien. Gerard Hendrix, die het initiatief nam voor Kamers op Kolkenstein, bespreekt een aantal permanente kunstwerken die bijvoorbeeld zijn gerealiseerd in de provincie Flevoland onder de noemer land-art. Land-art is een stroming die als het ware kunst maakt van (een deel van) het landschap. Het verandert dat landschap en laat de toeschouwer dat op een andere, nieuwe manier beleven. De stroming komt oorspronkelijk uit het westen van de VS waar een aantal kunstenaars jarenlang bezig is geweest om een plek naar hun hand te zetten. Ook daarvan komt er een aantal spraakmakende voorbeelden aan de orde.

Mieke Conijn en Gerard Hendrix zullen de avond, die op woensdag 2 augustus om 20.00 uur begint op Kolkenstein (Bandijk 35 in Terwolde) samen verzorgen.

U bent van harte uitgenodigd. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Parkeren op het erf is niet mogelijk. Gelieve dat te doen op de Dorpsstraat of bij brasserie Kriebelz

 

 

Voor meer informatie Gerard Hendrix, 06 25 38 30 75

Geplaatst op 24 juli 2017