Stichting IJsselhoeven ‘on tour’ op zaterdag 2 juli 2011

Op zaterdag 2 juli 2011 organiseert Stichting IJsselhoeven een excursie langs een aantal interessante IJsselhoeven, waar in de afgelopen periode restauraties/renovaties hebben plaatsgevonden, of waar specifieke bouwkundige details uit lang vervlogen tijden te zien zijn.

Binnenkort gaat een aantal nieuwe (restauratie-) projecten aan boerderijen van start, mede ondersteund door de Stichting. Geïnteresseerden uit de hele IJsselvallei zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij deze boerderijen.

De excursie start om 10.00 uur op boerderij ‘De Middenhof’, Molenweg 31 in Terwolde en zal belangstellenden langs een viertal boerderijen voeren waar uitleg gegeven zal worden door Wim Jansen, projectleider van het Rode Project. De afsluiting van de excursie vindt rond 14.00 uur plaats op de laatste boerderij die bezocht wordt. De route langs de te bezoeken boerderijen is ongeveer 5 km. lang en kan ofwel met eigen auto, ofwel per fiets worden afgelegd. Voor een natje en een droogje onderweg wordt gezorgd. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor 30 juni via de voorzitter van de projectgroep Rood van IJsselhoeven: albertbijsterbosch [at] ijsselhoeven.nl (Albert Bijsterbosch), telefoon: 0578-631438.

 

Geplaatst op 9 juni 2011