Theater tussen de koeien van De Mhene

Eerbeek – BrummenEnergie organiseerde samen met Stichting IJsselhoeven op vrijdagavond 4 oktober de theatervoorstelling Kring Lopen op het erf van Natuurboerderij De Mhene in Hall. Zo’n 50 mensen genoten van het theater dat op verschillende plekken op het erf plaatsvond. Tussen de koeien in de stal werd gezongen, gedicht en interactief nagedacht over mogelijke oplossingen voor twee wanhopige jonge boeren.

In zeven scenes op verschillende plekken op het erf van Natuurboerderij De Mhene zag het publiek achtereenvolgens de dilemma’s waar de gemeenteambtenaar, de projectontwikkelaar, de omwonenden van een boogde windmolen, de wetenschapper, het boerengezin en tot slot twee jonge boeren mee te maken hebben als het om duurzame energie en landbouw gaat. De verschillende perspectieven en de reacties uit het publiek tijdens de diverse scenes gaven aan hoe complex het thema is en hoe verschillend erover wordt gedacht. De gemeenschappelijke deler is er echter ook: we willen allemaal een schonere wereld en een leefbaar klimaat voor ons en onze (klein)kinderen en we staan allemaal achter de boeren die voor moeilijke keuzes staan.

Na afloop werd het publiek gevraagd om de opgedane inzichten, suggesties en ideeën te delen op kaarten die op de waslijn werden gehangen. BrummenEnergie heeft deze kaarten in ontvangst genomen en werkt deze verder uit. Deze opbrengst vormt waardevolle input voor de verdere ontwikkeling van projecten door BrummenEnergie zelf, maar ook voor bijvoorbeeld het Landschapsgesprek Energie dat het Landschapsnetwerk Brummen op 18 november samen met BrummenEnergie organiseert.

BrummenEnergie en Stichting IJsselhoeven danken Jaap en Jantine Peters voor het belangeloos beschikbaar stellen van hun erf voor deze bijzondere theatervoorstelling.

Geplaatst op 7 oktober 2019