Verkiezing Gelders boerenerf van het jaar 2014

Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Boerenerfgoed Gelderland de verkiezing Gelders Boerenerf van het jaar. Het doel van de verkiezing van boerenerf van het jaar is aandacht voor boerenerven met het landschap in Gelderland als winnaar. Voor de eigenaren van de drie laatst overgebleven boerenerven hebben we een verrassing in petto! Het winnende boerenerf krijgt een prachtige prijs en ontvangt een eervol schild.

Wilt u meedoen? Meld dan uw boerenerf vóór 20 juni 2014 aan via de website www.boerenerfgoedgelderland.nl (aanmelden). Belangrijk bij het aanmelden is een korte en wervende tekst van maximaal 200 woorden, waarin u kunt onderbouwen waarom juist uw boerenerf de titel verdient! U kunt maximaal 10 foto’s inzenden/uploaden die een duidelijk overzicht geven van het erf in het landschap met de kenmerkende erfbeplanting en verdere (bij) gebouwen.

Een vakjury nomineert vervolgens de tien meest aansprekende boerenerven, waarna de publieksjury tussen juli en september 2014 via de website kan stemmen. De drie erven met de meeste stemmen worden door de vakjury bezocht. Hieruit wordt de winnaar gekozen die op een feestelijke slotbijeenkomst een prachtige prijs ontvangt. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op zaterdag 22 november rondom bezoekerscentrum Land van Heerlijkheden te Leur. Noteer alvast in uw agenda!

Meer informatie: www.boerenerfgoedgelderland.nl

Onderstaand de 5 genomineerde erven bij de verkiezing vorig jaar.

Geplaatst op 4 juni 2014