Workshop eendenkorf vlechten

Stichting IJsselhoeven organiseert een winteractiviteit voor de liefhebber. Wat gaan we doen en waarom?

We organiseren op zaterdag 15 februari een workshop eendenkorf vlechten onder deskundige leiding. Waarom? Nu vooral omdat het een leuke activiteit is. Maar ook omdat de oerhollandse wilde eend het niet makkelijk heeft. De populatie is met meer dan 50 procent afgenomen sinds 1990. In de IJsselvallei komt de wilde eend al eeuwen voor. De broedsels zijn echter erg kwetsbaar en eendenkorven helpen enorm voor het broedsucces. Als een eend eieren op de grond legt komt er ongeveer 12-20% uit. Wanneer een eend zijn eieren uitbroedt in een eendenkorf dan komt 80% uit. Veel bewoners van de IJsselvallei hebben wel plek voor zo’n traditionele eendenkorf. Heb je ‘m dan nog zelf gemaakt, dan is het des te leuker als er in het voorjaar jonge eendjes in het water zwemmen.  

Daarom willen wij als winteractiviteit een workshop eendenkorf vlechten organiseren. Dat doen we op zaterdag 15 februari 2020 met de vlechtspecialist Henk Harbers. In de ambiance van zijn IJsselhoeve ‘Kruithuus' wordt er gevlochten en vervolgens geluncht. De mooie IJsselhoeve (gemeentelijk monument) wordt voor het eerst genoemd in 1732. Het voorhuis uit 1900 is in 1953 herbouwd. Vanaf 09.30 word je ontvangen met koffie en thee. Om 10 uur is de aftrap.  In de middagpauze genieten de deelnemers van broodjes en soep. De workshop heeft een open einde zodat je nadat jouw klus geklaard is, in de loop van de middag kunt vertrekken wanneer je wilt. 

Locatie: IJsselhoeve Kruithuus, Didamseweg 17, Angerlo. De kosten per persoon inclusief materiaal, koffie en lunch bedragen 35 euro (contant ter plekke te betalen). Opgeven graag uiterlijk 15 januari bij Annie Thybaut via mail aan rikthybaut [at] ijsselhoeven.nl

Na de 15e krijg je dan een mail met alle details. Wellicht leuk om cadeau te geven?

 

Geplaatst op 2 december 2019