Boerderij in de buurt: interactief theater

De aanwezigheid van historische boerderijen is voorwaarde om prettig te wonen, te werken en te recreëren op het platteland. Die boerderijen moeten dus behouden worden. Het gebouwde agrarisch erfgoed is als vanzelfsprekend verbonden met het omliggende land. Daaraan ontleent het zijn betekenis. Ook de sociale structuur waarvan de bewoners van de boerderijen deel uitmaken speelt een grote rol. De van oorsprong agrarisch cultuur ontmoet “stadse” invloeden. In de huidige maatschappij komt er steeds meer nadruk te liggen op de eigen rol van de eigenaar, de buren en andere partijen. Dat leidt tot nieuwe keuzes en oplossingen.

Daarover gaat dit door Yvon Haan geschreven toneelstuk. De regie is in handen van Gerja Meima.

Het interactieve karakter van de voorstelling krijgt invulling als tegen het eind van het stuk, na ongeveer 45 minuten, het publiek actief betrokken wordt bij de thematiek en de daaruit voortvloeiende vragen. De discussie wordt aangezwengeld door één van de spelers en geleid door een ervaren gespreksleider met grote betrokkenheid bij het platteland. Vervolgens wordt de eindscène gespeeld. Met een verrassende ontknoping…

In het gebied van IJsselhoeven wordt 4 keer gespeeld:

Toegangskaartjes kosten 10 euro per persoon. Klik op een datum-locatie om kaartjes voor die voorstelling te bestellen.

Boerderij in de buurt wordt geproduceerd door Agrarisch Erfgoed Nederland, en in ons gebied worden de voorstellingen georganiseerd door Stichting IJsselhoeven (in het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland / Theater over Grenzen).

Geplaatst op 23 april 2018